lördag 12 januari 2013

Chokladfondant

Efter att jag tittat på Hela Sverige bakar, där de fick i uppdrag att göra chokladfondant, blev jag sugen på att prova. Det var förvånansvärt lätt att göra och resultatet blev goda, chokladiga och supermäktiga fondanter. Jag valde att servera dem med vispgrädde och hallon. :-)

Recept: Johan Sörberg

Du behöver:

150 g mörk choklad 60-65% 
150 g smör, rumsvarmt 
70 g strösocker/muscovado socker 
120 g ägg 
60 g äggula 
30 g maizena 

Gör såhär:

1. Värm ugnen till 190 grader.
2. Smält chokladen till 40 grader.
3. Smält smöret till 40 grader.
4. Vispa muscovado och ägg/äggulor luftigt.
5. Blanda choklad och smör.
6. Vänd ner en tredjedel av choklad- och smörblandningen i äggvispet, blanda ordentligt.
7. Vänd ner resterande choklad/smör i äggvispet och blanda ordentligt.
8. Sikta ner maizena.
9. Smöra 8 st suffléformar (ca.8 cm diameter och 6-7 cm höga).
10. Grädda i 6-10 minuter beroende på hur rinniga dom skall vara.
11. Ta ut  låt stå ett par minuter, vänd ur formarna på en tallrik.

Tänk på: Håll koll på klockan! Står de inne för länge blir de torra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar