måndag 7 januari 2013

Gröt på fyrkornskross

Jag har länge ätit gröt till frukost. Det är både nyttigt, gott och enkelt att göra. För att få lite variation har jag serverat gröten med lite olika tillbehör. T.ex. tinade hallon, tärnat äpple, rivet äpple, valnötter, linfrön, pumpakärnor och så vidare. Valmöjligheterna är oändliga! I dag provade jag på att göra gröt på fyrkornskross, resultatet blev fantastiskt gott! Kornen gjorde att gröten fick lite mer textur och tuggmotstånd, possitivt enligt mig!
    Fyrkornskross kan vara lite svårt att hitta. Jag köpte det på Life i stan men med lite tur kanske du kan hitta det i en välsorterad matvaruaffär. :-)

Gröten räcker till en stor portion eller två små

Recpet: Saltakvarn.se

Du behöver:
1dl fyrkornskross
4 dl vatten
salt

Gör såhär: 
Blötlägg krosset i vattnet över natten.
Koka upp och låt småkoka i ca 30 minuter. Tillsätt salt i slutet av koktiden. Låt gärna gröten eftersvälla en stund innan du serverar den med valfritt tillbehör.

När du blötlägger krosset frigörs mineralerna och tas lättare upp av kroppen.

Just idag valde jag att äta gröten med tinade jordgubbar, hallon, rivet äpple, hemkokt äppelmos, krossade linfrön och pumpakärnor. Supergott och mättande!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar