Du behöver:
300g smör
3 1/2 dl socker
1 liter vetemjöl
25 sötmandlar
8 bittermandlar
1 ägg
1 knivsudd hjorthornssalt
Gör såhär:
1.Skålla sötmandlar, mixa dem sedan fint tillsammans med bittermandlar.
2.Blanda mjöl, mandelmjöl och hjorthornssalt.
3.Blanda smör och socker, tillsätt de torra ingredienserna och ägget. Blanda/knåda till en smidig deg. I början är degen smulig och svår att få ihop, fortsätt knåda (helst i assistent) så går den ihop efter ett tag.
4. Låt degen stå i kylskåp, helst över natten.
5. Tryck ut degen i smörade mandelmusselformar och grädda mitt i ugnen på 175°C i ca 7-10 min.
6. När de har svalnat något vänder du på dem och knackar försiktigt ut dem ur formarna.
Tänk på: Du behöver speciella mandelmusselformar.
Formarna är väldigt varma när du tar ut dem, var försiktig när du knackar ut kakorna så att du inte bränner dig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar