fredag 4 januari 2013

Mandelmusslor med grädde och tinade hallon

Mandelmusslorna går bra att äta som de är men passar även utmärkt att fylla med t.ex. tinade hallon och grädde.

Du behöver:

300g smör
3 1/2 dl socker
1 liter vetemjöl
25 sötmandlar
8 bittermandlar
1 ägg
1 knivsudd hjorthornssalt

Gör såhär:

1.Skålla sötmandlar, mixa dem sedan fint tillsammans med bittermandlar.

2.Blanda mjöl, mandelmjöl och hjorthornssalt.

3.Blanda smör och socker, tillsätt de torra ingredienserna och ägget. Blanda/knåda till en smidig deg. I början är degen smulig och svår att få ihop, fortsätt knåda (helst i assistent) så går den ihop efter ett tag.

4. Låt degen stå i kylskåp, helst över natten.

5. Tryck ut degen i smörade mandelmusselformar och grädda mitt i ugnen på 175°C i ca 7-10 min.

6. När de har svalnat något vänder du på dem och knackar försiktigt ut dem ur formarna.

Tänk på: Du behöver speciella mandelmusselformar.
Formarna är väldigt varma när du tar ut dem, var försiktig när du knackar ut kakorna så att du inte bränner dig.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar