I fredags var jag på Högbobrukshotell och åt en fantastiskt god palsternackspuré. Till middag ikväll försökte jag därför göra något liknande. Palsternackspuré i sig är väldigt gott men de hade piffat upp det hela genom att smaksätta den med någon form av sky/fond. För att min puré skulle få en liknande smak använde jag mig av en kalvfond, inte lika smakrikt som hotellets men väldigt gott ändå!
Palsternackspuré
Recept: ica.se
Du behöver:
800g palsternacka
5 dl mjölk
1 tsk salt
peppar
(kalvfond)
Gör såhär:
Skala palsternackorna och skär i mindre bitar. Koka dem mjuka i mjölken. Häll av mjölken och spara den. Mixa palsternackorna till en slät puré. Späd med mjölk till lagom konsistens. Smaka av med salt, peppar och eventuellt kalvfond.
Tänk på:
Mjölken kokar lätt över, lämna inte köket!
Middagen bestod av en enkel sallad på ruccola och körsbärstomater, lammytterfilé, palsternackspuré och potatisgratäng. Purén går alldeles utmärkt att servera som det enda "huvudtillbehöret" men önskningarna i familjen var splittrade så det fick helt enkelt bli lite av varje. :-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar