söndag 6 januari 2013

Dumlebrûlée

Här kommer ett recept på en variant av den klassiska creme brûléen. I receptet säger de att brûléen ska kallna innan den serveras, personligen gillar jag när den är ljummen.

Recept: Allt om Mat

Du behöver:

3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
15 st dumlekolor
1 tsk vaniljsocker
4 st äggulor

Garnering:

3 msk strösocker
Ev färska bär/dumlekolor

Gör såhär:


1. Sätt ugnen på 150°. Ställ in en liten långpanna med vatten mitt i ugnen. 

2. Koka upp grädde, mjölk, kolor och vaniljsocker. Vispa tills kolorna löst sig. Ta kastrullen åt sidan och låt svalna. Blanda ner äggulorna i smeten. 

3. Häll smeten i 6 ugnssäkra portionsformar à ca 1 1/2 dl. Ställ formarna i vattenbadet och grädda ca 1 timme. Låt formarna kallna. 

4. Strö socker på ytan och bränn med en brännare tills sockret smält och fått fin färg.

Tänk på: Var försiktig när du sätter in formarna i ugnen, det får absolut inte komma vatten i brûléen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar