torsdag 3 januari 2013

Grönkålschips

Här kommer ett nyttigt, enkelt och förvånansvärt gott recept på grönkålschips. Dessa var en av de saker som serverades till fördrinken på nyårsafton.

Recept: Johanna Westman

Du behöver:

1/2 liter (motsvarande en bunt) färsk grönkål
1-2 msk extra virgin olivolja
flingsalt/salt efter smak (jag använde ca 1,5 msk, men det är som sagt en smaksak)

Gör såhär:

Värm ugnen till 200°. Skölj grönkålen och skär bort mittstjälken. Riv bladen i mindre bitar. Lägg bladen på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja, strö på salt och massera in oljan i grönkålsbladen. Sprid ut bladen i ett jämnt lager. Sätt in plåten mitt i ugnen i ca 10 minuter tills bladen är krispiga.

Tänk på: Grönkålen blir lätt bränd, håll ett öga på den. Börjar den se brunaktig ut kan du med fördel sätta in en plåt som "skydd" över plåten med grönkål.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar